Infaq dan wakaf:

Direct Bank-in

MAYBANK Islamic

5622 0965 4407

CIMB Islamic

8603 6922 17

Bank Islam

1211 3010 0716 40

Misi Terkini (Misi Telah Ditutup)

Misi Korban Duit 2021

Korban Duit (sejak dijayakan sejak tahun 2013) untuk memberi ruang kepada orang yang tidak mampu berkorban haiwan, untuk tidak melepaskan melakukan kebajikan pada hari raya Aidiladha dan 3 hari Tasyrik.

Korban Duit Secara FPX

Reference: Korban Duit

Misi Kemanusiaan

Misi Bantuan Insaniah Sabah 2021

Misi ini bertujuan membantu golongan muallaf, fakir dan miskin terutamanya yang berada di pedalaman negeri Sabah yang terjejas akibat wabak virus COVID-19.

Bantuan Setiap Bulan Dengan Direct Debit

Direct Debit Insaniah Rakyat

Kami di Insaniah Rakyat amat mengalukan Tuan dan Cikpuan yang budiman dan dermawan ke perkhidmatan Direct Debit secara bulanan, sistem ini dibuat melalui aplikasi Infaqpay Insaniah Rakyat. Dengan adanya sistem ini, InsyaAllah pihak Insaniah Rakyat dapat menghulurkan dan membantu lebih banyak masyarakat di luar sana yang tidak berkemampuan.

Terima kasih banyak-banyak dan tidak terhingga kepada semua yang memberi sumbangan dan derma.

Pihak Insaniah Rakyat mendoakan mudah-mudahan sekecil-kecil sehingga sebesar-besar pertolongan yang diberikan, dimurahkan lagi rezeki, dipanjangkan umur dan dikurniakan kebahagiaan kepada seluruh keluarga dan keturunan di dunia dan di akhirat.

*Direct Debit dibuat pada 1 hingga 3hb setiap bulan

Direct Debit

Kamu tidak sekali-kali akan mencapai kebaikan (yang sempurna) sehingga kamu dermakan sebahagian daripada apa yang kamu sayangi, dan apa jua yang kamu dermakan maka sesungguhnya Allah Maha Mengetahui

Surah Al-Imran, ayat 97

Al-Rafi’i  telah mentafsirkan maksud kebajikan di dalam ayat di atas adalah wakaf, iaitu satu-satunya ibadah yang dapat dikategorikan sebagai sedekah jariah kerana kebajikan yang diperolehi oleh pewakaf adalah ganjaran pahala yang berterusan walaupun pewakafnya telah meninggal dunia dan selagi mana harta yang diwakafkan tersebut terus kekal dan dimanfaatkan.